Medijska akcija za spodbujanje medkulturnega dialoga in dobrodelna akcija za otroke begunce.

Zdravljica ima izjemno sporočilno vrednost. V današnjih časih, ko se Slovenci vedno bolj srečujemo z mešanjem kultur, je še toliko bolj pomembno, da sprejmemo plemenite ideale naše himne.

Predelava Prešernove Zdravljice v moderen glasbeni videospot, v katerem nastopa mešanica slovenskih in priseljenskih glasbenikov ter nekaj znanih obrazov, je namenjena spodbujanju pozitivno naravnanega javnega dialoga o integraciji beguncev v slovensko družbo. Ker pa nismo želeli ostati samo pri besedah, je s pomočjo spota Slovenska filantropija prek sms donacij zbirala sredstva za pomoč otrokom beguncem pri vključevanju v slovensko družbo.

Dobrodelna akcija se je zaključila 8.2.2018. Zbrali smo 2003€ in 180.000 video ogledov na Youtube in Facebook straneh. Hvala vsem za podporo!

Z medijskim projektom (avdio/video vsebine) želimo Slovence spodbuditi k razmišljanju o spajanju kultur kot pozitivni stvari in ne grožnji za slovensko identiteto.

Z dobrodelno akcijo želimo otrokom beguncem pokazati, da jih naša družba sprejema in da jim je veliko ljudi pripravljeno pomagati.

S tem želimo spodbujati tako pozitiven odnos Slovencev do priseljencev kot tudi priseljencev do Slovencev.

Za Dobrodelno Zdravljico je moči združila ekipa 22 glasbenikov iz Slovenije in priseljencev, ki živijo pri nas. Vsi udeleženci so sodelovali brezplačno, iz želje po pozitivnih družbenih spremembah. Poln seznam sodelujočih.

Več o dobrodelni akciji:

Donacije zbiramo prek SMS in TRR

SMS donacije

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo NARODI5 na 1919 in prispevajte 5€ za vključevanje otrok beguncev v družbo.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.filantropija.org.

Bančno nakazilo

TRR: SI56 0310 0100 1024 774
Sklic: NARODI5
Naslovnik: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 LJ
Projekt so omogočili: